BALSAMY, WOSKI, ŻYWICE, SZELAKI, OLEJE, TERPENTYNY

Żywica sandarakowa z Maroka Kremer-Pigmente, opak. 1000 g

Żywica sandarakowa z Maroka Kremer-Pigmente, opak. 1000 g
Żywica sandarakowa z Maroka Kremer-Pigmente, opak. 1000 g

Sandarak - miękka żywica naturalna (guma), pochodzenia afrykańskiego, z drzew cyprysowych z Maroka. Kształt bryłek pokroju kulistego lub obłego o barwie bladożółtej do brunatnej, pokrytych pyłkiem. Jest żywicą o złomie szklistym i przejrzystym. Mięknie w temperaturze 100°C. Topi się w temperaturze od 145° do 148°C. Rozpuszcza się zupełnie w alkoholu metylowym, etylowym i amylowym, eterze i olejku spikowym. W chloroformie rozpuszcza się w około 45%, a w czterochlorku węglowym w około 2%. Werniks sandarakowy w olejku spikowym jest werniksem bardzo wolno schnącym i ma zastosowanie jako składnik spoiwa temperowego i jako werniks końcowy w malowidłach emulsyjnych. Werniks sandarakowy spikowy nie należy używać w połączeniu z olejkiem terpentynowm, gdyż tenże wytrąca sandarak z werniksu! Nie nadaje się także do zastosowania w malowidłach olejnych. Sandarak ma niezwykłą właściwość. Zabezpiecza bowiem miejsce na papierze, w którym wytarto pismo przed rozlewaniem się w tym miejscu atramentu przy ponownym pisaniu. W tym celu należy potrzeć owe miejsce pyłem sandarakowym. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena:

329,90 zł

szt.

Olejek eukaliptusowy czysty Kremer-Pigmente; but. 1000 ml

Olejek eukaliptusowy czysty Kremer-Pigmente; but. 1000 ml
Olejek eukaliptusowy czysty Kremer-Pigmente; but. 1000 ml

Koloru jasnożółtego, rzadki: 85-88%. Rozpuszczalny w alkoholu. Używany przy produkcji farb, w kosmetyce i in.

Produkt realizowany tylko na indywidualne zamówienie, formą płatności jest wyłącznie 100% przedpłata przelewem (produkt wyłączony z płatności 'za pobraniem') - Regulamin Sklepu: poz. VII Dostawa pkt. 1 oraz poz. VI Zapłata Ceny pkt. 2. Aktualną ceną sprzedaży jest cena obowiązująca w dniu składania zamówienia (podana cena przy produkcie jest orientacyjną ceną ustalaną z Producentem-Dostawcą; może być w dniu składania zamówienia wyższa lub niższa). Przed złożeniem zamówienia prosimy o sprawdzenie aktualnej ceny mailem na adres: hobby@tradearts.pl

Dostępność: Produkt sprowadzany na indywidualne zamówienie

Wysyłka w: do 21 dni roboczych

Cena:

339,90 zł

szt.

Szelak rubinowy w listkach odwoskowiony Kremer-Pigmente, opak. 1000 g

Szelak rubinowy w listkach odwoskowiony Kremer-Pigmente, opak. 1000 g
Szelak rubinowy w listkach odwoskowiony Kremer-Pigmente, opak. 1000 g

Odmiana żywicy naturalnej, pozyskiwanej z malutkich owadów (Lac laccifer) zwanych czerwcami, od czerwonego koloru, żyjących w Indiach i Tajlandii na drzewach zwanych popularnie szelakowymi. Po zmieleniu i przesianiu, szelak jest moczony w wodzie przez kilka godzin. Następnie namoczony szelak ugniata się stopami w celu otwarcia ziarenek z których wydostanie się barwnik oraz oddzielenia szczątków owadów od żywicy. Jednolitą masę płucze się aby usunąć barwnik i pianę. Szelak, który zostanie na dnie zbiorników jest suszony na słońcu. W zależności od rodzaju drzewa szelak jest koloru od żółtego do czerwono-brązowego. To półprodukt, z którego po oczyszczeniu i wybieleniu produkuje się szelak pomarańczowy i bezbarwny. Występuje on w postaci cieniutkiej błony, która jest cięta na mniejsze kawałki. W handlu znany pod różnymi nazwami (w zależności od koloru): lemon, oranż, rubin. Szelak jest składnikiem werniksów, laku, lakieru lutniczego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena:

349,90 zł

szt.

Szelak najjaśniejszy w listkach odwoskowiony Kremer-Pigmente Shellac Very Light, opak. 1000 g

Szelak najjaśniejszy w listkach odwoskowiony Kremer-Pigmente Shellac Very Light, opak. 1000 g
Szelak najjaśniejszy w listkach odwoskowiony Kremer-Pigmente Shellac Very Light, opak. 1000 g

Naturalna żywica pochodzenia zwierzęcego, odbarwiona, pozbawiona wosku, w płatkach. Substancja stała, koloru jasnożółtego, bez zapachu. Temperatura topnienia: 65-70 st. C., temperatura zapłonu powyżej 300 st. C. Produkt nie rozpuszczalny w wodzie, doskonale rozpuszczalny w rozpuszczalnikach organicznych typu alkohol etylowy, alkohol izopropylowy i in. Składnik werniksów, politur, lakierów lutniczych.

Produkt nie jest klasyfikowany jako toksyczny lub zagrażający zdrowiu i życiu człowieka oraz środowiska.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena:

393,90 zł

szt.

Olejek z drewna kajeputowego Kremer-Pigmente, but. 1000 ml

Olejek z drewna kajeputowego Kremer-Pigmente, but. 1000 ml
Olejek z drewna kajeputowego Kremer-Pigmente, but. 1000 ml

Olejek eteryczny, otrzymywany z liści i gałązek rośliny gatunku Melaleuca. Ciecz o barwie jasnozielonej i woni zbliżonej do kamfory.

Produkt realizowany tylko na indywidualne zamówienie, formą płatności jest wyłącznie 100% przedpłata przelewem (produkt wyłączony z płatności 'za pobraniem') - Regulamin Sklepu: poz. VII Dostawa pkt. 1 oraz poz. VI Zapłata Ceny pkt. 2. Aktualną ceną sprzedaży jest cena obowiązująca w dniu składania zamówienia (podana cena przy produkcie jest orientacyjną ceną ustalaną z Producentem-Dostawcą; może być w dniu składania zamówienia wyższa lub niższa). Przed złożeniem zamówienia prosimy o sprawdzenie aktualnej ceny mailem na adres: hobby@tradearts.pl

Dostępność: Produkt sprowadzany na indywidualne zamówienie

Wysyłka w: do 21 dni roboczych

Cena:

399,90 zł

szt.

Balsam kanadyjski, terpentyna kanadyjska Kremer-Pigmente, but. 100 ml

Balsam kanadyjski, terpentyna kanadyjska Kremer-Pigmente, but. 100 ml
Balsam kanadyjski, terpentyna kanadyjska Kremer-Pigmente, but. 100 ml

Uzyskiwany z żywicy jodły kanadyjskiej (Abies candiensis) rosnącej w prowincji Quebec oraz w USA. Jest substancją gęstą, lepką i kleistą. Także klarowną i przezroczystą o jasnożółtym kolorze i wysokim współczynniku załamania światła. Zawiera olejki eteryczne. Nie miesza się z wodą, nie krystalizuje; rozpuszczalny w toluenie i eterze (1:1). O charakterystycznym zapachu drzew iglastych. Temperatura zapłonu: 43 st. C. Używany w kosmetyce do produkcji perfum, w mikroskopii. Składnik kitów i lakierów. Produkt łatwopalny.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena:

399,90 zł

szt.

Wosk klejący dublażowy mikrokrystaliczny Lascaux, opak. 750 g

Wosk klejący dublażowy mikrokrystaliczny Lascaux, opak. 750 g
Wosk klejący dublażowy mikrokrystaliczny Lascaux, opak. 750 g

Mieszanina wosku mikrokrystalicznego z syntetyczną żywicą politerpenową (jako doskonały środek zagęszczający). Substancja stała o białym kolorze i charakterystycznym zapachu; po podgrzaniu ciągnąca i elastyczna i odporna na światło i starzenie. Mięknie w temperaturze 60 st. C, całkowicie się topi w 68 st. C. Kwasowość poniżej 1. Wosk nie rozpuszcza się w wodzie i alkoholach; rozpuszczalny w benzynie, terpentynach, ksylenie, toluenie. Zastosowanie: do wszystkich konwencjonalnych podklejeń (dublażu) płócien lnianych. Także do dublażu tkanin z włóknami poliestrowymi i szklanymi. Do tzw. sandwich-dublażu. Przy pracach montażowych z lekkimi elementami drewnianymi (balsa); do połączeń czasowych i stałych. Sposób użycia: podgrzać wosk do temp. ok. 60 st. C w kąpieli wodnej, nakładać równomiernie pędzlem, szpachlą lub rolka malarską. Najlepsze efekty uzyskuje się w temperaturze 50-60 st. C. Doskonale efekty woskowania uzyskuje się w temp. 68 st. C (prace należy przeprowadzać pod wyciągiem). Do małych powierzchni można wykorzystać żelazko. Demontaż połączonych powierzchni należy przeprowadzać po uprzednim nadmuchu gorącym powietrzem (np. suszarką do włosów).

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena:

482,90 zł

szt.

Stearyna w płatkach Kremer-Pigmente, opak. 10 kg

Stearyna w płatkach Kremer-Pigmente, opak. 10 kg
Stearyna w płatkach Kremer-Pigmente, opak. 10 kg

Stearyna to zależnie od kontekstu mieszanina kwasu palmitynowego i kwasu stearynowego lub ester glicerynowy wyżej wymienionych kwasów. Temperatura topnienia 54-56 st. C, wrzenia 200-225 st. C. Nierozpuszczalna w wodzie. Zastosowanie: do produkcji świec, mydeł, w medycynie, do prac konserwatorskich. 

Produkt realizowany tylko na indywidualne zamówienie, formą płatności jest wyłącznie 100% przedpłata przelewem (produkt wyłączony z płatności 'za pobraniem') - Regulamin Sklepu: poz. VII Dostawa pkt. 1 oraz poz. VI Zapłata Ceny pkt. 2. Aktualną ceną sprzedaży jest cena obowiązująca w dniu składania zamówienia (podana cena przy produkcie jest orientacyjną ceną ustalaną z Producentem-Dostawcą; może być w dniu składania zamówienia wyższa lub niższa). Przed złożeniem zamówienia prosimy o sprawdzenie aktualnej ceny mailem na adres: hobby@tradearts.pl

Dostępność: Produkt sprowadzany na indywidualne zamówienie

Wysyłka w: do 21 dni roboczych

Cena:

569,90 zł

szt.

Żywica burgundzka Kremer-Pigmente; opak. 1000 g

Żywica burgundzka Kremer-Pigmente; opak. 1000 g
Żywica burgundzka Kremer-Pigmente; opak. 1000 g

Naturalna żywica z sosny europejskiej, zwana kalafonią z sosny europejskiej. Beżowo-jasnobrązowe kawałki o charakterystycznym zapachu. Nierozpuszczalna w wodzie.

Produkt realizowany na indywidualne zamówienie, formą płatności jest wyłącznie 100% przedpłata przelewem (produkt wyłączony z płatności 'za pobraniem') - Regulamin Sklepu: poz. VII Dostawa pkt. 1 oraz poz. VI Zapłata Ceny pkt. 2.

Dostępność: Produkt sprowadzany na indywidualne zamówienie

Wysyłka w: do 21 dni roboczych

Cena:

569,90 zł

szt.

Żywica benzoesowa z Sumatry Kremer-Pigmente; opak. 1000 g

Żywica benzoesowa z Sumatry Kremer-Pigmente; opak. 1000 g
Żywica benzoesowa z Sumatry Kremer-Pigmente; opak. 1000 g

Żywica benzoesowa lub żywica styrax jest balsamiczną żywicą otrzymaną z kory kilku gatunków drzew w rodzaju Styrax. Jest ona używana w perfumach, niektórych rodzajach kadzideł, jako przyprawa i lekarstwo. Także w konserwatorstwie jako składnik lakierów skrzypcowych. Występuje w postaci płaskich bryłek. Produkt realizowany na indywidualne zamówienie, formą płatności jest wyłącznie 100% przedpłata przelewem (produkt wyłączony z płatności 'za pobraniem') - Regulamin Sklepu: poz. VII Dostawa pkt. 1 oraz poz. VI Zapłata Ceny pkt. 2.

Dostępność: Produkt sprowadzany na indywidualne zamówienie

Wysyłka w: do 21 dni roboczych

Cena:

689,90 zł

szt.

Balsam tolu Kremer-Pigmente, opak. 1000 g

Balsam tolu Kremer-Pigmente, opak. 1000 g
Balsam tolu Kremer-Pigmente, opak. 1000 g

Uzyskiwany z drzewa Myroxylon Toluifera l. rosnącego w Nowej Granadzie. Ciało stałe, aromatyczne, brązowego koloru, nierozpuszczalne w wodzie. Ciężar właściwy,: 1,16 g/cm3. Temperatura zapłonu: ok. 100 st. C. Zastosowanie: w medycynie, do produkcji kosmetyków.

Produkt realizowany tylko na indywidualne zamówienie, formą płatności jest wyłącznie 100% przedpłata przelewem (produkt wyłączony z płatności 'za pobraniem') - Regulamin Sklepu: poz. VII Dostawa pkt. 1 oraz poz. VI Zapłata Ceny pkt. 2. Aktualną ceną sprzedaży jest cena obowiązująca w dniu składania zamówienia (podana cena przy produkcie jest orientacyjną ceną ustalaną z Producentem-Dostawcą; może być w dniu składania zamówienia wyższa lub niższa). Przed złożeniem zamówienia prosimy o sprawdzenie aktualnej ceny mailem na adres: hobby@tradearts.pl

Dostępność: Produkt sprowadzany na indywidualne zamówienie

Wysyłka w: do 21 dni roboczych

Cena:

849,90 zł

szt.

Balsam kanadyjski, terpentyna kanadyjska Kremer-Pigmente, but. 250 ml

Balsam kanadyjski, terpentyna kanadyjska Kremer-Pigmente, but. 250 ml
Balsam kanadyjski, terpentyna kanadyjska Kremer-Pigmente, but. 250 ml

Uzyskiwany z żywicy jodły kanadyjskiej (Abies candiensis) rosnącej w prowincji Quebec oraz w USA. Jest substancją gęstą, lepką i kleistą. Także klarowną i przezroczystą o jasnożółtym kolorze i wysokim współczynniku załamania światła. Zawiera olejki eteryczne. Nie miesza się z wodą, nie krystalizuje; rozpuszczalny w toluenie i eterze (1:1). O charakterystycznym zapachu drzew iglastych. Temperatura zapłonu: 43 st. C. Używany w kosmetyce do produkcji perfum, w mikroskopii. Składnik kitów i lakierów. Produkt łatwopalny.

Produkt realizowany tylko na indywidualne zamówienie, formą płatności jest wyłącznie 100% przedpłata przelewem - Regulamin Sklepu: poz. VII Dostawa pkt. 1 oraz poz. VI Zapłata Ceny pkt. 2. Aktualną ceną sprzedaży jest cena obowiązująca w dniu składania zamówienia (podana cena przy produkcie jest orientacyjną ceną ustalaną z Producentem-Dostawcą; może być w dniu składania zamówienia wyższa lub niższa). Przed złożeniem zamówienia prosimy o sprawdzenie aktualnej ceny mailem na adres: hobby@tradearts.pl

Dostępność: Produkt sprowadzany na indywidualne zamówienie

Wysyłka w: 10 dni roboczych

Cena:

879,90 zł

szt.

Olejek z rozmarynu tunezyjski Kremer-Pigmente; but. 1000 ml

Olejek z rozmarynu tunezyjski Kremer-Pigmente; but. 1000 ml
Olejek z rozmarynu tunezyjski Kremer-Pigmente; but. 1000 ml

Olejek eteryczny, zawiera alkohol i kamforę. Używany do perfumowania lakierów na bazie spirytusu; w kosmetyce, medycynie.

Produkt realizowany tylko na indywidualne zamówienie, formą płatności jest wyłącznie 100% przedpłata przelewem (produkt wyłączony z płatności 'za pobraniem') - Regulamin Sklepu: poz. VII Dostawa pkt. 1 oraz poz. VI Zapłata Ceny pkt. 2. Aktualną ceną sprzedaży jest cena obowiązująca w dniu składania zamówienia (podana cena przy produkcie jest orientacyjną ceną ustalaną z Producentem-Dostawcą; może być w dniu składania zamówienia wyższa lub niższa). Przed złożeniem zamówienia prosimy o sprawdzenie aktualnej ceny mailem na adres: hobby@tradearts.pl

Dostępność: Produkt sprowadzany na indywidualne zamówienie

Wysyłka w: do 21 dni roboczych

Cena:

899,90 zł

szt.

Propolis z Urugwaju Kremer-Pigmente, opak. 1000 g

Propolis z Urugwaju Kremer-Pigmente, opak. 1000 g
Propolis z Urugwaju Kremer-Pigmente, opak. 1000 g

Propolis w brązowych kawałkach, o charakterystycznych, żywicznym zapachu. Produkt naturalny, nietoksyczny, mogący powodować reakcje alergiczne. Stosowany jako składnik żywic, past polerskich, wosków, olejków eterycznych etc.

Produkt realizowany tylko na indywidualne zamówienie, formą płatności jest wyłącznie 100% przedpłata przelewem (produkt wyłączony z płatności 'za pobraniem') - Regulamin Sklepu: poz. VII Dostawa pkt. 1 oraz poz. VI Zapłata Ceny pkt. 2. Aktualną ceną sprzedaży jest cena obowiązująca w dniu składania zamówienia (podana cena przy produkcie jest orientacyjną ceną ustalaną z Producentem-Dostawcą; może być w dniu składania zamówienia wyższa lub niższa). Przed złożeniem zamówienia prosimy o sprawdzenie aktualnej ceny mailem na adres: hobby@tradearts.pl

Dostępność: Produkt sprowadzany na indywidualne zamówienie

Wysyłka w: do 21 dni roboczych

Cena:

1 369,90 zł

szt.

Żywica mastyksowa Kremer-Pigmente; opak. 1000 g

Żywica mastyksowa  Kremer-Pigmente;  opak. 1000 g
Żywica mastyksowa Kremer-Pigmente; opak. 1000 g

Mastyks, miękka żywica naturalna, pozyskiwana z balsamu, wyciekającego z drzewa Pistacia lentiscus, rosnącego na greckiej wyspie Chios, tzw. 'łzy Chios'. Stosowany do sporządzania werniksu do utrwalania malowideł, nasycania podobrazi drewnianych oraz sklejania płócien. Także w przemyśle kosmetycznym, spożywczym. Dane fizyko-chemiczne: - postać: stała/łezki - kolor: żółtawy - zapach: charakterystyczny, żywiczny - gęstość: 1,074 - temp. topnienia: 95 st. C - rozpuszczalność: w alkoholu, eterze, terpentynie, acetonie.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena:

1 499,90 zł

szt.

Olej lniany oleum crassum zagęszczany na słońcu Kremer-Pigmente, but. 1000 ml

Olej lniany oleum crassum zagęszczany na słońcu Kremer-Pigmente, but. 1000 ml
Olej lniany oleum crassum zagęszczany na słońcu Kremer-Pigmente, but. 1000 ml

Naturalny olej lniany tłoczony na zimno. Olej lniany zagęszczony słońcem jest zalecany jako medium malarskie do malarstwa olejnego. Oleum crassum powstaje w wyniku powolnego wchłaniania tlenu w świetle słonecznym. Podczas produkcji należy unikać tworzenia się kożuchów, ważne jest również, aby do oleju nie dostały się żadne zabrudzenia. Oleum crassum sprawia, że farba topi się, nawet przy grubszych warstwach farba szybko wysycha.

Produkt realizowany tylko na indywidualne zamówienie, formą płatności jest wyłącznie 100% przedpłata przelewem - Regulamin Sklepu: poz. VII Dostawa pkt. 1 oraz poz. VI Zapłata Ceny pkt. 2. Aktualną ceną sprzedaży jest cena obowiązująca w dniu składania zamówienia (podana cena przy produkcie jest orientacyjną ceną ustalaną z Producentem-Dostawcą; może być w dniu składania zamówienia wyższa lub niższa). Przed złożeniem zamówienia prosimy o sprawdzenie aktualnej ceny mailem na adres: hobby@tradearts.pl

Dostępność: Produkt sprowadzany na indywidualne zamówienie

Wysyłka w: 14 dni roboczych

Cena:

1 589,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl