Opcje przeglądania
  • od
    do

Kremer-Pigmente - oleje i olejki eteryczne

Olejek goździkowy rektyfikowany czysty Kremer-Pigmente, but. 100 ml

Olejek goździkowy rektyfikowany czysty Kremer-Pigmente, but. 100 ml
Olejek goździkowy rektyfikowany czysty Kremer-Pigmente, but. 100 ml

Olejek o charakterystycznym zapachu i żółtawej barwie. Nierozcieńczalny wodą. Temperatura zapłonu: 117 st. C. Rektyfikowany, z suszonych kwiatów goździka Wysycha wolniej od lawendowego. Stosowany w minimalnych ilościach jako konserwant do spoiw białkowych o olejnych.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena:

86,90 zł

szt.

Olej jojoba techniczny Kremer-Pigmente, opak. 100 ml

Olej jojoba techniczny Kremer-Pigmente, opak. 100 ml
Olej jojoba techniczny Kremer-Pigmente, opak. 100 ml

Olej otrzymywany z tłoczenia nasion krzewu Simmondsia Chinesis. Jasnożółta ciecz o charakterystycznym zapachu. Nierozpuszczalny w wodzie, rozpuszczalny w alkoholu i olejach np. Shellsol T. Gęstość 0,86-0,87 g/cm3; temperatura wrzenia > 350 st. C., temperatura zapłonu > 200 st. C. Bardzo stabilny chemicznie. Reaguje gwałtownie z utleniaczami. Biodegradowalny. Zastosowanie: w kosmetyce, przemyśle farmaceutycznym, do czyszczenia i polerowania powierzchni lakierowanych. Jako dodatek do innych olejów roślinnych - przedłuża ich trwałość. Zwiększa gęstość emulsji (jako dodatek). Chronić przed otwartym ogniem i wysokimi temperaturami oraz bezpośrednimi promieniami słonecznymi.

Produkt realizowany tylko na indywidualne zamówienie, formą płatności jest wyłącznie 100% przedpłata przelewem (produkt wyłączony z płatności 'za pobraniem') - Regulamin Sklepu: poz. VII Dostawa pkt. 1 oraz poz. VI Zapłata Ceny pkt. 2. Aktualną ceną sprzedaży jest cena obowiązująca w dniu składania zamówienia (podana cena przy produkcie jest orientacyjną ceną ustalaną z Producentem-Dostawcą; może być w dniu składania zamówienia wyższa lub niższa). Przed złożeniem zamówienia prosimy o sprawdzenie aktualnej ceny mailem na adres: hobby@tradearts.pl

Dostępność: Produkt sprowadzany na indywidualne zamówienie

Wysyłka w: do 21 dni roboczych

Cena:

89,90 zł

szt.

Olej wazelinowy biały Kremer-Pigmente; but. 1000 ml

Olej wazelinowy biały Kremer-Pigmente; but. 1000 ml
Olej wazelinowy biały Kremer-Pigmente; but. 1000 ml

Bezbarwny, czysty olej. zawiera 63% oleju parafinowego, stąd często nazywany olejem parafinowym.

Produkt realizowany tylko na indywidualne zamówienie, formą płatności jest wyłącznie 100% przedpłata przelewem (produkt wyłączony z płatności 'za pobraniem') - Regulamin Sklepu: poz. VII Dostawa pkt. 1 oraz poz. VI Zapłata Ceny pkt. 2. Aktualną ceną sprzedaży jest cena obowiązująca w dniu składania zamówienia (podana cena przy produkcie jest orientacyjną ceną ustalaną z Producentem-Dostawcą; może być w dniu składania zamówienia wyższa lub niższa). Przed złożeniem zamówienia prosimy o sprawdzenie aktualnej ceny mailem na adres: hobby@tradearts.pl

Dostępność: Produkt sprowadzany na indywidualne zamówienie

Wysyłka w: do 21 dni roboczych

Cena:

96,90 zł

szt.

Olej rycynowy Kremer-Pigmente, but. 1000 ml

Olej rycynowy Kremer-Pigmente, but. 1000 ml
Olej rycynowy Kremer-Pigmente, but. 1000 ml

Olej nieschnący. Substancja czysta, klarowna, gęsta, rozpuszczalna w alkoholu i eterze. Plastyfikator do pokostów, lakierów i żywic. Dodatek do farb, lakierów; przy produkcji pigmentów, werniksów i in.

Produkt realizowany tylko na indywidualne zamówienie, formą płatności jest wyłącznie 100% przedpłata przelewem (produkt wyłączony z płatności 'za pobraniem') - Regulamin Sklepu: poz. VII Dostawa pkt. 1 oraz poz. VI Zapłata Ceny pkt. 2. Aktualną ceną sprzedaży jest cena obowiązująca w dniu składania zamówienia (podana cena przy produkcie jest orientacyjną ceną ustalaną z Producentem-Dostawcą; może być w dniu składania zamówienia wyższa lub niższa). Przed złożeniem zamówienia prosimy o sprawdzenie aktualnej ceny mailem na adres: hobby@tradearts.pl

Dostępność: Produkt sprowadzany na indywidualne zamówienie

Wysyłka w: do 21 dni roboczych

Cena:

96,90 zł

szt.

Olej cedrowy naturalny rektyfikowany Kremer-Pigmente; but. 250 ml

Olej cedrowy naturalny rektyfikowany Kremer-Pigmente; but. 250 ml
Olej cedrowy naturalny rektyfikowany Kremer-Pigmente; but. 250 ml

Olej czysty, klarowny; ulega krystalizacji - należy wówczas rozpuścić kryształy w kąpieli wodnej i wstrząsnąć. Używany do produkcji balsamów, terpentyn; w kosmetyce.

Produkt realizowany tylko na indywidualne zamówienie, formą płatności jest wyłącznie 100% przedpłata przelewem (produkt wyłączony z płatności 'za pobraniem') - Regulamin Sklepu: poz. VII Dostawa pkt. 1 oraz poz. VI Zapłata Ceny pkt. 2. Aktualną ceną sprzedaży jest cena obowiązująca w dniu składania zamówienia (podana cena przy produkcie jest orientacyjną ceną ustalaną z Producentem-Dostawcą; może być w dniu składania zamówienia wyższa lub niższa). Przed złożeniem zamówienia prosimy o sprawdzenie aktualnej ceny mailem na adres: hobby@tradearts.pl

Dostępność: Produkt sprowadzany na indywidualne zamówienie

Wysyłka w: do 21 dni roboczych

Cena:

99,90 zł

szt.

Olejek eukaliptusowy czysty Kremer-Pigmente; but. 250 ml

Olejek eukaliptusowy czysty Kremer-Pigmente; but. 250 ml
Olejek eukaliptusowy czysty Kremer-Pigmente; but. 250 ml

Koloru jasnożółtego, rzadki: 85-88%. Rozpuszczalny w alkoholu. Używany przy produkcji farb, w kosmetyce i in.

Produkt realizowany tylko na indywidualne zamówienie, formą płatności jest wyłącznie 100% przedpłata przelewem (produkt wyłączony z płatności 'za pobraniem') - Regulamin Sklepu: poz. VII Dostawa pkt. 1 oraz poz. VI Zapłata Ceny pkt. 2. Aktualną ceną sprzedaży jest cena obowiązująca w dniu składania zamówienia (podana cena przy produkcie jest orientacyjną ceną ustalaną z Producentem-Dostawcą; może być w dniu składania zamówienia wyższa lub niższa). Przed złożeniem zamówienia prosimy o sprawdzenie aktualnej ceny mailem na adres: hobby@tradearts.pl

Dostępność: Produkt sprowadzany na indywidualne zamówienie

Wysyłka w: do 21 dni roboczych

Cena:

104,90 zł

szt.

Olej rycynowy wystały Kremer-Pigmente; but. 1000 ml

Olej rycynowy wystały Kremer-Pigmente; but. 1000 ml
Olej rycynowy wystały Kremer-Pigmente; but. 1000 ml

Olej wystały, nieschnący. Substancja czysta, klarowna, gęsta, rozpuszczalna w alkoholu i eterze. Plastyfikator do pokostów, lakierów i żywic. Dodatek do farb, lakierów; przy produkcji pigmentów, werniksów i in.

Produkt realizowany tylko na indywidualne zamówienie, formą płatności jest wyłącznie 100% przedpłata przelewem (produkt wyłączony z płatności 'za pobraniem') - Regulamin Sklepu: poz. VII Dostawa pkt. 1 oraz poz. VI Zapłata Ceny pkt. 2. Aktualną ceną sprzedaży jest cena obowiązująca w dniu składania zamówienia (podana cena przy produkcie jest orientacyjną ceną ustalaną z Producentem-Dostawcą; może być w dniu składania zamówienia wyższa lub niższa). Przed złożeniem zamówienia prosimy o sprawdzenie aktualnej ceny mailem na adres: hobby@tradearts.pl

Dostępność: Produkt sprowadzany na indywidualne zamówienie

Wysyłka w: do 21 dni roboczych

Cena:

108,90 zł

szt.

Olejek lawendowy spikowy Kremer-Pigmente, opak. 100 ml

Olejek lawendowy spikowy Kremer-Pigmente, opak. 100 ml
Olejek lawendowy spikowy Kremer-Pigmente, opak. 100 ml

Olejek eteryczny, ciekły, klarowny o jasnożółtawym kolorze. Otrzymywany z łodyg lawendy Lavandula latifolia, rosnącej w niższych partiach górskich (w odróżnieniu od lawendy wysokogórskiej, z której otrzymywany jest olejek lawendowy typu Mt. Blanc). Olejek spikowy zawiera duże ilości kamfory - do 35%. Olejek lawendowy spikowy nie jest rozpuszczalny w wodzie, rozpuszcza się w 70% alkoholu etylowym. Gęstość: 0,893-0,917 g/cm3, temp. wrzenia: ok. 160 st. C.

Zastosowanie: rozpuszcza sandarak; opóźnia wysychanie oleju lnianego; pomocny przy usuwaniu przemalowań, zmiękcza zaschnięte spoiwo olejne. Także w przemyśle farmaceutycznym i do produkcji kosmetyków.

Produkt łatwopalny. Przechowywać w chłodnym miejscu, chronić przed światłem - poniżej 25 st. C.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena:

116,90 zł

szt.

Olejek z drewna kajeputowego Kremer-Pigmente, but. 250 ml

Olejek z drewna kajeputowego Kremer-Pigmente, but. 250 ml
Olejek z drewna kajeputowego Kremer-Pigmente, but. 250 ml

Olejek eteryczny, otrzymywany z liści i gałązek rośliny gatunku Melaleuca. Ciecz o barwie jasnozielonej i woni zbliżonej do kamfory.

Produkt realizowany tylko na indywidualne zamówienie, formą płatności jest wyłącznie 100% przedpłata przelewem (produkt wyłączony z płatności 'za pobraniem') - Regulamin Sklepu: poz. VII Dostawa pkt. 1 oraz poz. VI Zapłata Ceny pkt. 2. Aktualną ceną sprzedaży jest cena obowiązująca w dniu składania zamówienia (podana cena przy produkcie jest orientacyjną ceną ustalaną z Producentem-Dostawcą; może być w dniu składania zamówienia wyższa lub niższa). Przed złożeniem zamówienia prosimy o sprawdzenie aktualnej ceny mailem na adres: hobby@tradearts.pl

Dostępność: Produkt sprowadzany na indywidualne zamówienie

Wysyłka w: do 21 dni roboczych

Cena:

119,90 zł

szt.

Olejek z rozmarynu tunezyjski Kremer-Pigmente; but. 100 ml

Olejek z rozmarynu tunezyjski Kremer-Pigmente; but. 100 ml
Olejek z rozmarynu tunezyjski Kremer-Pigmente; but. 100 ml

Olejek eteryczny, zawiera alkohol i kamforę. Używany do perfumowania lakierów na bazie spirytusu; w kosmetyce, medycynie.

Produkt realizowany tylko na indywidualne zamówienie, formą płatności jest wyłącznie 100% przedpłata przelewem (produkt wyłączony z płatności 'za pobraniem') - Regulamin Sklepu: poz. VII Dostawa pkt. 1 oraz poz. VI Zapłata Ceny pkt. 2. Aktualną ceną sprzedaży jest cena obowiązująca w dniu składania zamówienia (podana cena przy produkcie jest orientacyjną ceną ustalaną z Producentem-Dostawcą; może być w dniu składania zamówienia wyższa lub niższa). Przed złożeniem zamówienia prosimy o sprawdzenie aktualnej ceny mailem na adres: hobby@tradearts.pl

Dostępność: Produkt sprowadzany na indywidualne zamówienie

Wysyłka w: do 21 dni roboczych

Cena:

122,90 zł

szt.

Olej lniany wystały polimeryzowany typ 45P Kremer-Pigmente, but. 1000 ml

Olej lniany wystały polimeryzowany typ 45P Kremer-Pigmente, but. 1000 ml
Olej lniany wystały polimeryzowany typ 45P Kremer-Pigmente, but. 1000 ml

Olej lniany wystały, polimeryzowany 45P. Olej poddany gotowaniu w strumieniu kwasu węglowego, bez innych katalizatorów. Schnie wolniej od olejów surowych; zasycha miękko, z połyskiem. Do celów malarskich należy rozcieńczać 1:1 z terpentyną. Produkt identyczny jak 450P z tym, że olej 450P jest gęstszy od 45P.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena:

129,90 zł

szt.

Olej lniany szwedzki, tłoczony na zimno Kremer-Pigmente; but. 1000 ml

Olej lniany szwedzki, tłoczony na zimno Kremer-Pigmente;  but. 1000 ml
Olej lniany szwedzki, tłoczony na zimno Kremer-Pigmente; but. 1000 ml

Olej lniany, naturalny, produkcji szwedzkiej; tłoczony na zimno, ubogi w kwasy. Zastosowanie: do zabezpieczenia powierzchni malowideł i polichromowanych rzeźb; jako spoiwo i medium.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena:

144,90 zł

szt.

Olej lniany wystały polimeryzowany typ 450P Kremer-Pigmente; but. 1000 ml

Olej lniany wystały polimeryzowany typ 450P Kremer-Pigmente;  but. 1000 ml
Olej lniany wystały polimeryzowany typ 450P Kremer-Pigmente; but. 1000 ml

Olej lniany wystały, polimeryzowany 450P. Olej poddany gotowaniu w strumieniu kwasu węglowego, bez innych katalizatorów. Schnie wolniej od olejów surowych; zasycha miękko, z połyskiem. Do celów malarskich należy rozcieńczać. Produkt identyczny jak 45P z tym, że olej 450P jest kilkukrotnie gęstszy od 45P.

Produkt realizowany tylko na indywidualne zamówienie, formą płatności jest wyłącznie 100% przedpłata przelewem (produkt wyłączony z płatności 'za pobraniem') - Regulamin Sklepu: poz. VII Dostawa pkt. 1 oraz poz. VI Zapłata Ceny pkt. 2. Aktualną ceną sprzedaży jest cena obowiązująca w dniu składania zamówienia (podana cena przy produkcie jest orientacyjną ceną ustalaną z Producentem-Dostawcą; może być w dniu składania zamówienia wyższa lub niższa). Przed złożeniem zamówienia prosimy o sprawdzenie aktualnej ceny mailem na adres: hobby@tradearts.pl

Dostępność: Produkt sprowadzany na indywidualne zamówienie

Wysyłka w: do 21 dni roboczych

Cena:

149,90 zł

szt.

Olej lniany oleum crassum zagęszczany na słońcu Kremer-Pigmente, but. 100 ml

Olej lniany oleum crassum zagęszczany na słońcu Kremer-Pigmente, but. 100 ml
Olej lniany oleum crassum zagęszczany na słońcu Kremer-Pigmente, but. 100 ml

Naturalny olej lniany tłoczony na zimno. Olej lniany zagęszczony słońcem jest zalecany jako medium malarskie do malarstwa olejnego. Oleum crassum powstaje w wyniku powolnego wchłaniania tlenu w świetle słonecznym. Podczas produkcji należy unikać tworzenia się kożuchów, ważne jest również, aby do oleju nie dostały się żadne zabrudzenia. Oleum crassum sprawia, że farba topi się, nawet przy grubszych warstwach farba szybko wysycha.

Produkt realizowany tylko na indywidualne zamówienie, formą płatności jest wyłącznie 100% przedpłata przelewem - Regulamin Sklepu: poz. VII Dostawa pkt. 1 oraz poz. VI Zapłata Ceny pkt. 2. Aktualną ceną sprzedaży jest cena obowiązująca w dniu składania zamówienia (podana cena przy produkcie jest orientacyjną ceną ustalaną z Producentem-Dostawcą; może być w dniu składania zamówienia wyższa lub niższa). Przed złożeniem zamówienia prosimy o sprawdzenie aktualnej ceny mailem na adres: hobby@tradearts.pl

Dostępność: Produkt sprowadzany na indywidualne zamówienie

Wysyłka w: 14 dni roboczych

Cena:

162,90 zł

szt.

Olej orzechowy naturalny, rafinowany, sykatywowany; but. 1000 ml

Olej orzechowy naturalny, rafinowany,  sykatywowany; but. 1000 ml
Olej orzechowy naturalny, rafinowany, sykatywowany; but. 1000 ml

Olej naturalny z orzecha włoskiego, rafinowany, sykatywowany. Po wyschnięciu ma zdolności do mięknięcia. Powinien być sykatywowany. Ceniony materiał utrwalający wyroby z drewna, w lutnictwie.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena:

169,90 zł

szt.

Olej makowy naturalny rafinowany Kremer-Pigmente; opak. 1000 ml

Olej makowy naturalny rafinowany Kremer-Pigmente; opak. 1000 ml
Olej makowy naturalny rafinowany Kremer-Pigmente; opak. 1000 ml

Olej rafinowany czysty, nie żółknie, wolnoschnący. Odporny na światło. Zastosowanie: do farb malarskich, odpowiedni dla bieli i jasnych kolorów. Także używany do produkcji pokostów. Olej makowy i lniany są podstawowymi olejami w malarstwie przy produkcji farb i pigmentów.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena:

179,90 zł

szt.

Olejek lawendowy Mount Blanc Kremer-Pigmente, opak. 100 ml

Olejek lawendowy Mount Blanc Kremer-Pigmente, opak. 100 ml
Olejek lawendowy Mount Blanc Kremer-Pigmente, opak. 100 ml

Olejek eteryczny, ciekły, klarowny o jasnożółtawym kolorze. Otrzymywany z lawendy Lavandula angustifolia, rosnącej w wysokich partiach górskich południowej Francji i Hiszpanii. Olejek lawendowy nie zawiera kamfory. Olejek lawendowy nie jest rozpuszczalny w wodzie, rozpuszcza się w 70% alkoholu etylowym. Gęstość: 0,884 g/cm3, temp. zapłonu: 66 st. C.

Zastosowanie: opóźnia wysychanie oleju lnianego; pomocny przy usuwaniu przemalowań, zmiękcza zaschnięte spoiwo olejne. Także w przemyśle farmaceutycznym i do produkcji kosmetyków.

Produkt łatwopalny. Przechowywać w chłodnym miejscu, chronić przed światłem - poniżej 25 st. C.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena:

186,90 zł

szt.

Olej orzechowy naturalny, rafinowany Kremer-Pigmente, opak. 1000 ml

Olej orzechowy naturalny, rafinowany Kremer-Pigmente, opak. 1000 ml
Olej orzechowy naturalny, rafinowany Kremer-Pigmente, opak. 1000 ml

Olej naturalny z orzecha włoskiego, rafinowany, schnący. Nie żółknie i nie ciemnieje w kontakcie z powietrzem. Po wyschnięciu ma zdolności do mięknięcia. Powinien być sykatywowany. Ceniony materiał utrwalający wyroby z drewna, w lutnictwie.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena:

189,90 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl